




За бялата смес се разбиват яйцата със захарта до побеляване. Прибавяме ванилията и постепенно брашното, като бъркаме непрекъснато. В друг съд по същия начин правим и кафявата смес. Яйцата се разбиват със захарта, прибавяме брашното и какаото. Разбиваме до хомогенна смес и накрая прибавяме и смлените орехи. В центъра на намаслена тава слагаме 1 супена лъжица от бялата смес и върху нея 1 супена лъжица от кафявата смес. Така редуваме, докато двете смеси не свършат. Сладкишът се пече в загрята фурна на 180 градуса до готовност. Изваждаме, оставяме го да се охлади и обръщаме в поднос. Заливаме с топлия сироп, приготвен от водата и захарта. Когато попие добре, си правим глазурата и с нея правим същото, заливаме сладкиша. За нея в малка тенджерка слагаме маслото, пудрата захар, какаото и рома. Разтопяваме всичко на водна баня до кипване и с готовата глазура поливаме сладкиша. Украсяваме по желание.
