Тиганици със сирене

Топла и пухкава закуска за 30 минути


Начин на приготвянe
Сиренето се настъргва на ренде и се стрива с лъжица, докато се получи еднородна маса. Прибавят се постепенно предварително разбитите яйца и се сипва по малко от брашното. Непрекъснато се бърка с дървена лопатка, докато се получи гладко кашообразно тесто. Със супена лъжица се оформят топки, които се пържат в загрятото олио до златисто. Готовите тиганици се изваждат и се отцеждат от мазнината. Поднасят се топли, поръсени с пудра захар или намазани с мед.
Още по темата

Сиренето се настъргва на ренде и се стрива с лъжица, докато се получи еднородна маса. Прибавят се постепенно предварително разбитите яйца и се сипва по малко от...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп