Телешко татарско кюфте

Бързо, лесно и изключително вкусно предложение


Приготвяне
50 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Към каймата се прибавят последователно нарязаната на ситни парченца сланина, смлените черен пипер и кимион, нарязаният на дребно магданоз и сол на вкус. Сместа се омесва на ръка много добре и се слага в намаслена тава. Разстила се на пласт с дебелина около 2,5 - 3 см и се пече в силна фурна около 30 минути. След това ястието се изважда от фурната. Върху него се чукват от ниско яйцата, така че на всяка порция да има по едно яйце. Поръсват се със сол и млян черен пипер на вкус. Най-отгоре се наръсват с настърганото на ситно ренде сирене. Допича се във фурната, докато белтъкът на яйцата побелее.
Още по темата

В разтопеното и затоплено краве масло се прибавят лукът, нарязан на ситно, и мляното месо. Посолява се на вкус. Ако се ползва готова кайма, сол не се слага. Сместа се...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп