
Бързо и пикантно хапване за всеки ден




Към каймата се прибавят предварително накиснатият в студена вода и изстискан хляб, яйцата, магданозът, чубрицата, натрошените на ситно и почистени от дръжките люти пиперки, мленият черен пипер, червеният пипер, лукът, настърган на ситно ренде във вид на кашица, и сол на вкус. Прибавя се 1/2 кафена чашка вода. Сместа се омесва добре, докато започне да се отделя лесно от съда, в който се меси. Оставя се да престои в хладилник около 2 часа. От нея се оформят средни по големина кюфтета, които се разплескват в кръгла форма, като ръцете периодично се намазват с оцет, за да не залепва каймата по тях. Пържат се в обилна мазнина. Не се овалват предварително в брашно. Обръщането им става по-често с метална или дървена лопатка, докато се зачервят равномерно от двете страни. Поднесете с гарнитура по желание.

