Изненадайте семейството с този интересен специалитет
Телешкото месо се измива и нарязва. Накисва се за 3- 4 часа в марината от 200 мл бира и 100 мл вода. Макароните се сваряват в подсолена вода, след което се оцеждат през гевгир, обливат се със студена вода да падне характерния слой нишесте и се слагат в дълбока купа. Поливат се с малко зехтин, внимателно се разбъркват с дървена шпатула и се оттеглят настрана. Взема се дълбок тиган или съд, слага се на загрят котлон. Разтопява се кравето масло. След това се подреждат парчетата месо. Обръщат се често да се запържат, но не и да загорят. Лукът се обелва, измива и се наразва на ситно. Добавя се в тигана 10 мин след като се е запържило месото. Аспержите се измиват много добре, нарязват се и се добавят в тигана. Добавят се и лентичките бекон. Овкусява се със сол, черен пипер и вино. Похлупва се и се оставя да покъкри около 10 минути. Следва да се отхлупва и се добавя сметаната. Ястието се готви докато се получи леко гъст сос. Когато ястието е готово, тиганът се оттегля. На дъното на плоски чинии се зарежда плътен слой от сварените макарони. Отгоре се слагат парченца месо и се полива със сметановия сос и задушени зеленчуци. По желание се поръсва с лют червен пипер.