Телешко в сос от боровинки

Лесен и изкусителен специалитет


Приготвяне
45 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
В сгорещен тиган с масло се запържва нарязаното месо по 4-5 минути от всяка страна, изваждат се от тигана и се пазят на топло. За соса се смесват в тиган джинджифилът, портокаловият сок, корите от лимона и портокала, вермутът и захарта. Загрява се на огъня и щом започне да кипи, се прибавят боровинките. Огънят се намалява и сосът се готви до сгъстяване около 5 минути, като се разбърква, за да не загори. Подправя се със сол и черен пипер и се поливат горещите медальони. Поднесете с гарнитура по желание.
Още по темата

Задушете телешкото в зехтина. Добавете чесъна, ригана и грахта и разбъркайте добре. Гответе докато грахта придобие светло зелен цвят. Добавете доматеното пюре и...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп