Телешко в гювечета

Лесна и апетитна гозба от телешко с картофи


Начин на приготвянe
Месото се нарязва и се запържва с маслото в тенджера. Прибавя се лукът, запържва се и той, поръсва се със сол и червен пипер, залива се с малко вода и се задушава, докато месото омекне. Обелените и измити картофи се нарязват на кубчета и се добавят със стерилизирания гювеч към омекналото месо. Разбърква се добре и сместа се разпределя в гювечетата. Поръсва се с магданоза, гювечетата се похлупват и се пекат, докато омекнат картофите. По време на печенето се долива по малко гореща вода. По желание може да се нареже и една лютива чушка.
Още по темата

Месото се нарязва на средни по големина парчета, лукът и празът - на ситно, гъбите - на резени, морковът - на кръгчета. Всички тези продукти се задушават в горещото...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп