Телешко в гювечета

Телешко в гювечета Лакомник

Лесна и апетитна гозба от телешко с картофи

Телешко в гювечета
Време за приготвяне
Приготвяне
90 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

750 г телешко месо

1 буркан стерилизиран гювеч

1 глава лук

500 г картофи

4 с.л. олио

магданоз

сол

червен пипер

Начин на приготвянe

Месото се нарязва и се запържва с маслото в тенджера. Прибавя се лукът, запържва се и той, поръсва се със сол и червен пипер, залива се с малко вода и се задушава, докато месото омекне. Обелените и измити картофи се нарязват на кубчета и се добавят със стерилизирания гювеч към омекналото месо. Разбърква се добре и сместа се разпределя в гювечетата. Поръсва се с магданоза, гювечетата се похлупват и се пекат, докато омекнат картофите. По време на печенето се долива по малко гореща вода. По желание може да се нареже и една лютива чушка.

Още по темата
Още по темата
Пилешка кавърма в гювече
Месото се нарязва на средни по големина парчета, лукът и празът - на ситно, гъбите - на резени, морковът - на кръгчета. Всички тези продукти се задушават в горещото...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц