Телешко жиго
Невероятно предложение за вашата празнична трапеза
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Месото се шпикова с парченца сланина, моркови и целина. Натрива се с черен пипер и се пържи в олиото. Щом се зачерви отвсякъде, осолява се и се прибавят ситно нарязани моркови, целина и корени от магданоз, и също се запържват. Заливат се с малко вода и се оставя да ври на тих огън, докато омекне месото. Прибавят се нарязаните домати и след около 1/2 час се слага разбитото кисело мляко. Ястието ври на слаб огън 10 минути, месото се изважда и се нарязва на филии. Сосът се прецежда, прибавя се виното и ври на слаб огън 5-6 минути.
Още по темата
Месото се почиства, измива се и се обезкостява. Нарязва се на порции, които се задушават в сгорещената мазнина заедно с дребно нарязания лук. Прибавят се половината от...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп