Телешко жиго

Телешко жиго Лакомник

Невероятно предложение за вашата празнична трапеза

Телешко жиго
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1-2 кг телешко месо от бут

1 к.ч. олио

4-5 моркова

1-2 резена целина

1-2 корена от магданоз

2-3 домата

1 ч.ч. кисело мляко

1 к.ч. бино

сол

черен пипер

сланина

Начин на приготвянe

Месото се шпикова с парченца сланина, моркови и целина. Натрива се с черен пипер и се пържи в олиото. Щом се зачерви отвсякъде, осолява се и се прибавят ситно нарязани моркови, целина и корени от магданоз, и също се запържват. Заливат се с малко вода и се оставя да ври на тих огън, докато омекне месото. Прибавят се нарязаните домати и след около 1/2 час се слага разбитото кисело мляко. Ястието ври на слаб огън 10 минути, месото се изважда и се нарязва на филии. Сосът се прецежда, прибавя се виното и ври на слаб огън 5-6 минути.

Още по темата
Още по темата
Манастирски гювеч с телешко месо
Месото се почиства, измива се и се обезкостява. Нарязва се на порции, които се задушават в сгорещената мазнина заедно с дребно нарязания лук. Прибавят се половината от...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц