Телешки медальон със спанак
Фантастично и изискано предложение за обяд или вечеря
Приготвяне
90 мин
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Спанакът се сварява в подсолена вода, отцежда се, нарязва се на ситно и се задушава в 100 г масло. Останалото масло се загрява, прибавя се брашното, разрежда се с млякото и се вари да се сгъсти. Осолява се, прибавя се черен пипер и ¾ от настъргания кашкавал. Шницелите се пържат от двете страни и се нареждат в чиния. Върху всеки шницел се слага от спанака, залива се със соса и се поръсва с настърган кашкавал.
Още по темата
Смесете месото с оцета и оставете да престои 10 минути. Загрейте тиган на средно силен огън и запечете без мазнина лука и чесъна за 2 минути. Добавете месото и...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп