Свински медальон с грах

Свински медальон с грах Лакомник
Свински медальон с грах
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг свинско филе, нарязано на филии

1 глава лук, наситнена

1/2 глава чесън, наситнена

1 консерва грах (500 г)

1 с.л. захар

1/2 ч.ч. винен оцет

1/4 ч.ч.соев сос

2 ч.л. черен пипер на зърна

2-3 дафинови листа

сол на вкус

Начин на приготвянe

Смесете месото с оцета и оставете да престои 10 минути. Загрейте тиган на средно силен огън и запечете без мазнина лука и чесъна за 2 минути. Добавете месото и бъркайте 2-3 минути докато промени цвета си. Добавете соевия сос, дафиновия лист, черния пипер и захарта и бъркайте още 1-2 минути. Добавете и оцета и оставете на слаб огън за 10 минути като бъркате докато течността изври. Подправете със сол. Добавете граха и бъркайте още 3-4 минути.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц