Телешки кюфтенца в млечен сос

Телешки кюфтенца в млечен сос Лакомник

Сочни кюфтенца в ароматен сос

Телешки кюфтенца в млечен сос
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 г телешка кайма

1 глава лук

черен пипер

сол

1

яйце

магданоз

За соса:

500 мл прясно мляко

500 мл топла вода

2 яйца

1 кубче бульон

3-4 скилидки чесън

2 с.л. брашно

черен пипер

300 г гъби 

магданоз 

 

 

 

 

Начин на приготвянe

От продуктите за кюфтенцата замесваме кайма, оформяме кюфтенца и ги изпържваме. Изваждаме ги и го оставяме в чиния със салфетка да попие мазнината. В същата мазнина запържваме и печурките. Изваждаме и също ги отделяме. Прехвърляме олиото в тенджера (ако необходими доливаме още) и добавяме прясното мляко, 400 мл от водата, кубчето бульон, скилидките пресован чесън. Варим до сгорещяване, след което намаляваме огъня. Разбиваме жълтъците и брашното с остатъка от водата. Добавяме към млечната смес и варим до сгъстяване на слаб огън при постоянно бъркане. Добавяме кюфтенцата и гъбите. Варим още 5 минути. Посоляваме с черния пипер и магданоза.

Още по темата
Още по темата
Варени кюфтенца с млечен сос
Каймата се омесва с яйцето, солта, накиснатия и изстискан хляб, 1-2 с.л. мазнина и ситно нарязания магданоз. Оформят се малки кюфтета, овалват се в брашно и се оставят...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц