Телешки кюфтенца в млечен сос
Сочни кюфтенца в ароматен сос
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
От продуктите за кюфтенцата замесваме кайма, оформяме кюфтенца и ги изпържваме. Изваждаме ги и го оставяме в чиния със салфетка да попие мазнината. В същата мазнина запържваме и печурките. Изваждаме и също ги отделяме. Прехвърляме олиото в тенджера (ако необходими доливаме още) и добавяме прясното мляко, 400 мл от водата, кубчето бульон, скилидките пресован чесън. Варим до сгорещяване, след което намаляваме огъня. Разбиваме жълтъците и брашното с остатъка от водата. Добавяме към млечната смес и варим до сгъстяване на слаб огън при постоянно бъркане. Добавяме кюфтенцата и гъбите. Варим още 5 минути. Посоляваме с черния пипер и магданоза.
Още по темата
Каймата се омесва с яйцето, солта, накиснатия и изстискан хляб, 1-2 с.л. мазнина и ситно нарязания магданоз. Оформят се малки кюфтета, овалват се в брашно и се оставят...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп