От брашното, 80 г от маслото и малко сол се замесва тесто. Добавя се към него и около 80 мл хладка вода. Става ронливо. Оставя се да престои 2 часа. След това то се разточва на кора с дебелина около 3 мм, в кръг. Формата ни за печене трябва да е с диаметър 28 см. Намазва се обилно с масло. Поръсваме с много пудра захар и отгоре се пръска с малко вода.
Ябълките се обелват. След това се срязват на четири и се изчистват от семките. На дъното на тиган се слага много захар. Ябълките се нареждат с издълбаната част нагоре. Оставяме на среден огън за 15 минути. Работим със сместа едва когато се охлади. Разстиламе тестото върху ябълките. Подпъхваме кората по стените на съда, за да се затвори добре. Правим малки прорези, за да се пече без да се развали. Оставяме да се пече за половин час. Когато го извадим от фурната, трябва да престои малко, преди да може да се перхвърли в чиния за сервиране.