Тарта с кайсии

Тарта с кайсии Лакомник

Лесен сладкиш, с който да впечатлите и гостите

Тарта с кайсии
Време за приготвяне
Приготвяне
60 минути
Порции
Порции
10
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

150 г бадемова паста

3 с.л. и 1½ ч.л. захар

120 г крем сирене, нарязано на кубчета

1 жълтък

1 ч.л. ванилова есенция

450 г кайсии, разполовени и без костилки, може от буркан

¼ ч.ч. кайсиево сладко, затоплено в микровълнова

3 намачкани ванилови бисквити

За тестото:

6 ч.ч. брашно

400 г мас

2 ч.л. сол

Начин на приготвянe

Загрейте фурната на 200 градуса. Смесете бадемовата паста с 3 лъжици захар. Добавете крем сиренето, жълтъците и ванилията и смесете добре.

За тестото смесете продуктите. 2 ч.ч. от сместа ви е необходима за тартата. Останалото замразете за друг път. Отделеното за тартата оформете като използвате студена вода за оформяне на топка, от която да разточите блата. Оставете стени до ръба на намаслената и набрашнена тавичка.

Разстелете пълнежа върху блата. Подсушете кайсиите и ги нарежете на ленти. Аранжирайте ги в два концентрични кръга. Поръсете отгоре сладкото и останала захар. Печете до златисто около 40 минути. Няколко минути преди да извадите тартата, поръсете натрошените бисквити отгоре. Охладете и сервирайте на хладна температура.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц