Супа топчета с птиче месо и гъби
Топло и здравословно предложение за обяда на малки и големи
Приготвяне
30 минути
Порции
8
Необходими продукти
Начин на приготвянe
В купа смесете смляното месо, магданоза, чесъна, ригана, сол и черен пипер. Загрейте олиото на средно силен огън в тиган. От месната смес направете топчета с големината на малки кюфтенца и ги изпържете.
В олиото за супата на средно силен огън запържете лука и гъбите за около 10 минути в тенджера, докато омекнат. Сложете копър, червен пипер, сол и черен пипер. Сипете пилешкия бульон и кюфтетата и оставете супата да къкри в продължение на 5-10 минути. Добавете сока от лимона и разбъркайте. Поднесете супата поръсена с пресния магданоз.
* Подходящо за деца над 10 месеца
Още по темата
Морковите и целината се настъргват/нарязват на дребно и се задушават с масло. Заливат се с гореща вода и се кипват. Обезкостената риба се смила, прибавят се белтъкът и...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп