Топчетата се приготвят, като в каймата се прибавят 1 супена лъжица ориз, 1 яйце, лютивият пипер и 2 щипки ситно нарязан магданоз. Каймата се омесва добре и с намазани с оцет ръце се оформят малки топчета. Готовите топчета се поставят в съд с разреден оцет и вода. Така се предотвратява разбиването им при поставяне във врящата вода.
Морковът, целината и лукът се почистват, измиват се и се нарязват на ситно. Запържват се в мазнината до омекване. Прибавя се един ситно нарязан домат. Запръжката се залива с гореща вода. Посолява се на вкус, слагат се 5-6 зърна черен пипер и лютата пиперка. Като кипне, към бульона се прибавят малките топчета. След като поомекне месото, се слага останалият ориз. Преди сваряването се прибавя и вторият ситно нарязан домат. Накрая супата се застройва с яйцето и киселото мляко. Поръсва се със ситно нарязания магданоз. Поднася се с оцет и млян черен пипер.