Супа топчета от леща
По-апетитен вариант на любимата рецепта
Приготвяне
60 минути
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Морковите и целината се обелват и се нарязват на филийки. Чесънът се наситнява. Зеленчуците се запържват в зехтина, докато омекнат леко. Налива се бульонът, прибавят се измитата лещата и дафиновият лист. Оставя се на котлона за около 10 минути.
През това време каймата се посолява, смесва се с настъргания лук и се овкусява с черен пипер на вкус. От нея се оформят малки топчета, които се овалват в брашното. Доматите се пасират и се сипват в тенджерата при другите продукти. Пускат се топчетата и се варят на умерен огън 20 минути. Посолява се, овкусява се с черен пипер и се поръсва с наситнен копър.
Още по темата
Морковите и целината се настъргват/нарязват на дребно и се задушават с масло. Заливат се с гореща вода и се кипват. Обезкостената риба се смила, прибавят се белтъкът и...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп