Картофена супа с бекон
Рецепта за бърза, вкусна и ароматна супичка
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Беконът се нарязва на тънки филийки и се запарява без мазнина в тенджера. Изважда се и на негово място се запарява лука. Когато омекне се прибавят нарязаните на кубчета картофи и се заливат с 400 мл гореща вода. След около 20 мин. се прибавят бульоните и мащерката, налива се прясното мляко и се доварява още няколко мин. Маслото се смесва с брашното и се оформят топчета които в края на варенето на супата се прибавят към нея. Преди поднасяне супата се поръсва със запържения бекон и се овкусява с черен пипер.
Още по темата
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп