Супа джолан на Христо Гърбов

Супа джолан на Христо Гърбов Лакомник
Супа джолан на Христо Гърбов
Автор:Лакомник

Христо Гърбов е един от актьорите, които могат да се похвалят с кулинарните си умения. Той често събира приятели на трапезата у тях. Гърбов си има и свой заместител на шкембе чорба.

 

Необходими продукти:

500 г телешки джолан

2 скилидки чесън, скълцани

2 ч.ч. прясно мляко

125 г масло

2 с.л. червен пипер

За заливката:

2-3 скилидки чесън

3 ч.л. оцет

сол на вкус

Начин на приготвяне:

Джоланът слага да се свари за около час и половина докато месото започне да се отделя от кокала. Месото се изважда, нарязва се наситно и се връща в тенджерата, като се добавят 2-те скилидки чесън и прясното мляко.Оставя се да ври на тих огън.

Отделно се приготвя запръжката.Разтапя се маслото и към него се добавя червеният пипер, добавя се малко от бульона (за да не загори пипера).Получената смес изсипваме в супата. Поднася се със заливка от скълцан чесън, оцет, няколко капки вода и малко сол.

Още по темата
Още по темата
Пуешки гърди на Христо Сираков
Бишвият мъж на Ирен Онтева, бизнесменът христо Сираков, който има връзки с едни от най-хубавите жени у нас, признава, че самият той не е голям кулинар. „Обичам...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц