Бишвият мъж на Ирен Онтева, бизнесменът христо Сираков, който има връзки с едни от най-хубавите жени у нас, признава, че самият той не е голям кулинар. „Обичам да опитвам повече, но трудно мога да направя някой гурме специалитет. Все пак понякога импровизира“, казва Сираков.
Необходими продукти:
1 кг. пуешки гърди с кост
1 с.л. сол
1 с.л. сух градински чай (салвия)
1 ч.л. лют червен пипер
1 ч.л. смлян кимион
1 ч.л. сладка паприка
Начин на приготвяне:
Подредете пуешките гърди с кожата нагоре в тавичка. В купичка комбинирайте солта, чая, пипера и паприката. Втрийте сместа в месото и го оставете да престой за 1 час на стайна температура.
Загрейте фурната до 260 градуса и печете пуешкото за 25 минути. Намалете температурата на фурната до 190 градуса и продължете да печете за още около 50 минути.
Оставете изпечените пуешки гърди да починат върху дъска за 20 минути преди да ги нарежете и сервирате.