Пуешки гърди на Христо Сираков

Пуешки гърди на Христо Сираков Лакомник
Пуешки гърди на Христо Сираков
Автор:Лакомник

Бишвият мъж на Ирен Онтева, бизнесменът христо Сираков, който има връзки с едни от най-хубавите жени у нас, признава, че самият той не е голям кулинар. „Обичам да опитвам повече, но трудно мога да направя някой гурме специалитет. Все пак понякога импровизира“, казва Сираков.

 

Необходими продукти:

1 кг. пуешки гърди с кост

1 с.л. сол

1 с.л. сух градински чай (салвия)

1 ч.л. лют червен пипер

1 ч.л. смлян кимион

1 ч.л. сладка паприка

Начин на приготвяне:

Подредете пуешките гърди с кожата нагоре в тавичка. В купичка комбинирайте солта, чая, пипера и паприката. Втрийте сместа в месото и го оставете да престой за 1 час на стайна температура.

Загрейте фурната до 260 градуса и печете пуешкото за 25 минути. Намалете температурата на фурната до 190 градуса и продължете да печете за още около 50 минути.

Оставете изпечените пуешки гърди да починат върху дъска за 20 минути преди да ги нарежете и сервирате.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц