Стоянка Мутафова: Постните манджи са ми любими

Стоянка Мутафова: Постните манджи са ми любими Лакомник

Обичам да ям и никога не съм пазила диети

Стоянка Мутафова: Постните манджи са ми любими
Автор:Лакомник

Звездата на родния театър Стоянка Мутафова не е капризна към храната. 90-годишната любимка на всички българи, казва, че обича простички и постни манджи и не е голям привърженик на месото. Категорична е, че не се отказва от нищо, сложено на масата.

“Много обичам да ям и никога не съм се ограничавала”, разказва актрисата. Преди време отслабнала драстично заради проблеми с жлъчката. И тогава за първи и единствен път била слаба като струна, както разказва и самата тя. Въпреки това обаче винаги е била и суетна. Но само до известна степен. Разказва, че обича хубавите дрехи, но обикновено мързелът надделявал и идеите за пазаруване на нови блузки и рокли или платове отпадали. Но въпреки че не е обича да се движи много, Стояна пази стройна фигура. И веднага разказва каква е тайната й.

Отговорът на тази мистерия се състои в невероятната енергия, която я поддържа и до днес. “Винаги съм била такава”, обяснява актрисата. Тя допълва, че когато й остане време чисти сама вкъщи, взима четка и започва да лъска паркета. В дома й идва и жена, която да помага в домакинството, но легендата на театъра отсича, че никой не може да изчисти така, както тя самата умее. “Това занимание ми харесва дори повече от готвенето”, откровена е талантливата дама. Признава си, че в последните години мързелът я е накарал и да готви по-малко.. “Нямам нерви да се занимавам и затова поръчвам по телефона”, обяснява тя.

От време на време, когато реши да се завърти в кухнята, изпипва всичко до последната подробност. Получила похвала дори от режисьора Методи Андонов още преди години, когато редовно спретвала някой гениален специалитет. Кинаджията и съпругата му по това време Цветана Гълъбова се били събрали на обяд в дома на госпожа Стихийно бедствие. Тя ги нагостила с пълнена пуйка. Методи веднага започнал да побутва жена си и да й обяснява, че Мутафова е много добра както на сцената, така и в кухнята. Стоянка Мутафова обаче отказва категорично да пие и пуши.

“Ракия просто не искам да видя”, натъртва тя. Другото, което не прави е да пости. Обяснява, че не е атеист, но не е и много набожна. Разказва, че когато влезе в храм, се разсейва от красотата на църквата и молитвите остават на заден план.

Още по темата
Още по темата
Деян Донков: Обичам всички български гозби
По-малко от 39 години бяха нужни на Деян Донков, за да се превърне в една от съвременните емблеми на българския театър и кино и безспорно една от звездите на сцената и...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц