Маргарита Хранова е майсторка на аламинутите

Маргарита Хранова е майсторка на аламинутите Лакомник

Съпругът й приготвя специалитетите за гости

Маргарита Хранова е майсторка на аламинутите
Автор:Лакомник

Марги Хранова е легенда в българската музика. Тя се слави и като певицата с едно от най-здравите и задружни семейства сред звездите у нас. Тайната на успешния брак според нея е в компромиса и приятелството. Именно на здравото рамо на съпруга си Марги признава, че дължи голяма част от професионалните си успехи. Той пък не се притеснява от звездния статут на съпругата си и вече 30 години е прекрасен мъж и баща.

Специално за списание „Лакомник.бг” Марги разкрива тайни от кухнята на семейството. Естрадната звезда не крие, че не е веща кулинарка. „Съпругът ми се занимава със специалитетите. Обича да прави разни манджички, задушени неща, капама, завива сърми. Пък аз нямам търпение, по-припряна съм. Когато дойде време за обяд или сме поканили гости, аз правя студената кухня вкъщи – салатите, цедя киселото мляко за млечната салата”, обяснява Хранова. Тя приготвя предимно аламинути и споделя именно бързите си рецепти пред читателите на lakomnik.bg.

 

Запържено пилешко в сметана

 

Пилешко със сметана и това го научих от моята снаха, която го е запомнила от майка си съответно. Наистина е много лесно. Взимат се пилешки бонфиленца и се овкусяват преди това със соев сос, слага им се подправка за пиле, черен пипер, вегетка малко. След това в малко масълце, въпреки че не е полезно, се запържват. Много бързо стават кафяво-червени. След 5 минути след като се изпържат и от двете страни, се заливат с кофичка заквасена сметана. Тя се разтопява в мазнината върху пилешкото. Спира се котлона и се захлупва. Можете и за нула време да направите макаронки към тях и да стане като италианско ястие.

 

Салата от китайско зеле

 

Обичам и една салата от китайско зеле, което сега тепърва излиза. Взимаш няколко листа, понеже иначе зелките са много големи, нарязваш ги и след това им се слага царевица от консерва. Може да се сложи и слънчогледово семе, което малко преди това да се запече на тигана. Овкусява се с вегета, без сол. Става невероятно вкусна салата, която с малкия ми син Кико почти всеки обед си правим.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц