Сладкиш с ябълки и канела
Лесен празничен сладкиш с неповторим аромат
Приготвяне
45 мин
Порции
6
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Яйца и захарта се разбъркват с тел или миксер на ниска скорост до получаване на лека пяна. Добавяме останалите течни продукти - прясното мляко и олиото. Разбъркваме се до получаване на хомогенна смес. Сухите съставки се смесват и ги обавяме към течните. След това се настъргваме ябълките и също ги прибавяме. Цялата смес се изсипва в тавичка, предварително намазана с олио и поставена хартия за печене. Сладкишът се изпича на 170 градуса за около 25 минути. Готовият сладкиш поръсете с пудра захар.
Още по темата
Разбъркват се яйцата със захарта. Прибавя се брашното със содата вътре в него и маслото. Добавя се олиото и се размесва до получаване на маслено тесто. Разделя се на...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп