Сладкиш с локум и орехи

Пухкава наслада за цялото семейство


Начин на приготвянe
Киселото мляко, захарта и содата се разбиват и се оставят да престоят 30 минути. Прибавят се олиото, брашното, настърганата лимонова кора и ванилията, и сместа се изсипва в намазана с масло и поръсена с брашно тава. Локумът се нарязва на дребни кубчета и се поръсва заедно с ореховите ядки върху сладкиша. Десертът се пече при 180 градуса до готовност. Преди сервиране се поръсва с пудра захар.
Още по темата

Разбиваме яйцата със захарта, добавяме млякото с кипналата в него сода.
Олиото и брашното смесено с бакпулвера. Разбиваме всичко до хомогенна кексова смес. Във форми...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп