Сладки гевреци
Сладки гевречета за закуска
Приготвяне
120 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Разтворете маята във водата заедно с 1 с.л. захар. Останалата захар разтворете в прясното мляко. Направете кладенче в брашното и сипете млякото, олиото, солта и шупналата мая.
Замесете постепенно меко и еластично тесто. Покрийте тавата с фолио и оставете да втасва на топло за 30 минути. Разделете тестото на топки с големината на яйце. Намазнете си обилно ръцете и всяка топка издължавайте и разточвайте на фитил. Съединете двата края и подреждайте така оформените гевреци в подмазнена тава, на разстояние едно от друго. Оставете да втасат, докато увеличат двойно обема си. Разтворете меда във водата. Намажете гевреците и обилно ги поръсете със сусам. Печете в загряна на 220С фурна до порозовяване.
Още по темата
В хладката вода се разтваря маята с захарта и се оставя да шупне. Замесва се меко тесто с останалите продукти и се оставя на топло да втаса 40 мин. Разделя се на 10-12...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп