Питки със сирена

Питки със сирена Лакомник

Изкусителна закуска без много усилия и време

Питки със сирена
Време за приготвяне
Приготвяне
50 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 готово тесто

200 г настъргано сирене Пармезан

200 г настърган кашкавал

150 топено сирене

1 стрък пресен лук

Начин на приготвянe

Тестото се разделя на топки. Всяка топка се разтегля с ръце в кръг с дебелина около 2 см. Всяка питка се поръсва обилно с кашкавал, пармезан и лук, и в средата се поставя парченце топено сирене. Завиват се добре да не изпадне плънката. Подреждат в тавата на фурната която предварително е намаслена и се пекат в загрята за 180С градуса фурна до златист загар в по-долната част на фурната. Малко преди да ги извадите поръсете с кашкавал и запечете за още 5 минути.

Още по темата
Още по темата
Бутер баница с праз и сирена
Нарежете праза на ситно и го запържете в малко олио. Яйцата разбийте и добавете киселото мляко, натрошеното сирене, настъргания кашкавал и нарязано топеното сирене....
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц