Печени понички с масло

Любимо лакомство за малки и големи


Начин на приготвянe
В 100 мл затоплено мляко сложете маята със 1 с.л. захар и разбъркайте. Изчакайте се да се надигне. В пресятото брашно се прави кладенче, в което се слага останалото мляко, олиото, маята, разбитото яйце, 3 с.л. захар и солта. Добавете ванилията и настърганата лимонова кора. Измесва се меко тесто, което се оставя да втаса, докато удвои обема си. Разточва се тестото на кора с дебелина 1-2 см. С помощта на две чаши с различен диаметър се изрязват гевречета. Поставят се в тава намазана с масло и се оставят да втасат за още 15-20 минути. Отгоре се мажат с разтопено масло. Пекат се на 180С за около 30 минути. След изпичане поничките се мажат с разтопено масло. Поръсете с пудра захара, разтопен шоколад или друго по желание.
Още по темата

Яйцата се разбиват със захарта, прибавят се сметаната, млякото и брашното с бакпулвера. Ябълките се почистват и нарязват на кръгчета. Овалват се в нишесте, потапят се...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп