Скумрия с бекон и лук
Бърза и апетитна вечеря с малко средства и калории
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Почистете рибата, подсушете я и я полейте отвътре с лимонов сок, а отвън я намажете с горчица. Овкусете със сол и черен пипер и оставете за 20 минути в хладилник, за да се овкуси. Междувременно нарежете лука и праза на дребно.Пригответе лист алуминиево фолио, намажете го с масло отгоре сложете рибата, напълнете я с половината зеленчуци, покрийте с останалите, застелете с резени бекон и завийте плътно фолиото. Печете ястието 30 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна, като последните 10 минути печете без фолио, за да се запече. Сервирайте с гарнитура по желание.
Още по темата
Изчистваме и измиваме скумриите. Осолваме я и намазваме с част от олиото. Останалото олио сипваме в тава. Нарязваме на ситно кромида и чесъна, а чушките –...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп