Скумрия с бекон и лук

Скумрия с бекон и лук Лакомник

Бърза и апетитна вечеря с малко средства и калории

Скумрия с бекон и лук
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 скумрии

1 лимон

4 стръка пресен лук

2 стръка праз

2-3 моркова

200 г бекон

1 ч.л. горчица

магданоз

червен пипер

масло 

сол

 

 

 

 

Начин на приготвянe

Почистете рибата, подсушете я и я полейте отвътре с лимонов сок, а отвън я намажете с горчица. Овкусете със сол и черен пипер и оставете за 20 минути в хладилник, за да се овкуси. Междувременно нарежете лука и праза на дребно.Пригответе лист алуминиево фолио, намажете го с масло отгоре сложете рибата, напълнете я с половината зеленчуци, покрийте с останалите, застелете с резени бекон и завийте плътно фолиото. Печете ястието 30 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна, като последните 10 минути печете без фолио, за да се запече. Сервирайте с гарнитура по желание.

Още по темата
Още по темата
Скумрия с доматен сос и маслини
Изчистваме и измиваме скумриите. Осолваме я и намазваме с част от олиото. Останалото олио сипваме в тава. Нарязваме на ситно кромида и чесъна, а чушките –...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц