Скумрия с пържени варени картофи и рукола

Скумрия с пържени варени картофи и рукола Лакомник
Скумрия с пържени варени картофи и рукола
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

3 картофа

2 парчета скумрия (около 200 г)

200 г сирене моцарела

100 г салата рукола

зехтин за пържене

оцет балсамико на вкус

сол на вкус

Начин на приготвянe

Сварете картофите в подсолена вода. След като са готови ги обелете и нарежете на тънки дълги ивици.

В тиган загрейте няколко лъжици зехтин и запържете картофите от всички страни и ги оставете на топло място.

Почистете рибата, отделете дългите кости и я нарежете. Подправете със сол, покрийте с капак и оставете за 10 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса.

Подправете руколата със зехтин и оцет. Сложете изпечената риба върху салатата, след това картофи и покрийте с парчета моцарела. 

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц