Чеснов ориз

Чеснов ориз Лакомник
Чеснов ориз
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2 ч.ч. ориз

4 скилидки чесън, нарязани на ситно

1 ч.ч. ситно нарязан зелен лук

4-5 ситно нарязани люти зелени чушки

1 ч.л. черен пипер

4 ч.ч. вода

2 с.л. олио

сол на вкус

Начин на приготвянe

Кипнете водата в дълбок тиган. Прибавете ориза и го оставете да кипне докато омекне. В друг дълбок тиган сипете олиото и запържете чесъна за около минута. След това прибавете лука и лютите чушки и оставате на котлона за около 2 минути. Прибавете към тях ориза и разбъркайте. Подправете със сол и черен пипер и продължете за запържвате на висока температура за около 2-3 минути и отстранете от огъня.

Може да поднесе чесновия ориз като основно ястие или като гарнитура към месо.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц