Скариди с бяло вино
Оригинално, красиво и супер вкусно предложение
Приготвяне
30 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Слагаме 3 с.л. маргарин в тенджера и държим на среден огън, докато се разтопи. Прибавяме брашното и разбъркваме постоянно, като внимаваме да не прегори. Махаме за малко от огъня и доливаме предварително разтворения зеленчуков бульон, доматения сок и бялото вино. Овкусяваме със сол и черен пипер и продължаваме да готвим на слаб огън, докато салцата се сгъсти. Изчистваме скаридите от главите и опашките им и ги измиваме. Подреждаме ги в тава и заливаме с останалия маргарин. Оставяме ги да се пекат 10 мин във фурна, загята на 190º. Сервираме готовите скариди, заляти със салцата.
Още по темата
Изчистваме скаридите отвън, махаме черната жилка от гърбда им и ги измиваме. Слагаме ги в голям съд заедно с виното и дафиновия лист. Похлупваме с капак и ги...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп