Бързо, лесно и апетитно ястие
Изчистваме скаридите отвън, махаме черната жилка от гърбда им и ги измиваме. Слагаме ги в голям съд заедно с виното и дафиновия лист. Похлупваме с капак и ги оставяме в хладилника за 60 мин. Изчистваме и нарязваме гъбите. Нарязваме лука. Загряваме олиото на среден огън в тиган и прибавяме кромида и гъбите. Задушаваме ги 5 мин, като не спираме да разбъркваме. Поръсваме със сол и черен пипер на вкус. Изваждаме скаридите от маринатата. В голям тиган сипваме 1/4 ч.ч. от нея и добавяме маргарина и изцедените скариди. Задушаваме на силен огън, докато течността изври. Слагаме гъбите и продължаваме да готвим още 5 мин на среден огън. Разбиваме жълтъците със сметаната и прибавяме 2 с.л. от маринатата. Прибавяме сместа към скаридите и разбъркваме всичко.