Рататуи със скариди

Изключително леко, а и много лесно за приготвяне лятно ястие


Приготвяне
Порции

0

Начин на приготвянe
Лукът се нарязва на дребно и се задушава в част от зехтина. Добавя се счукания чесън, обелените и нарязани на кубчета патладжан, тиквички и чушки и се задушават още 5-6 минути. Добавят се също нарязаните на дребно домати, мащерката, маслините, черния, червения пипер и солта и се оставя да се задушава на бавен огън още около 20 минути.
В отделен съд се задушават почистените скариди в останалата част от зехтина по около 2-3 минути от всяка страна, след което се добавят към зеленчуците. Готовото ястие се сервира топло, гарнирано с мента и смлени бадеми.
Добър апетит!
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп