Свинско филе със сушени кайсии

Уникално вкусно и ароматно ястие


Приготвяне
60 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Кайсиите се накисват от предната вечер в студена вода. На следващия ден се отцеждат, подсушават се и ако са по-едри, се нарязват на ивици. Маслото се разтопява в тенджера и в него леко се запържва нарязаният лук. Прибавя се свинското филе, измито, подсушено и нарязано на малки парченца. Сместа се запържва, като се разбърква непрекъснато. Добавят се пилешкият бульон и сушените кайсии. Ястието се оставя да заври и се задушава 20 минути на по-слаб огън без капак, като от време на време се разбърква. Добавят се сметаната, черния пипер и сол на вкус и всичко се загрява още веднъж, без да се оставя да кипне. По желание може да се поръси с пресни зелени подправки по избор.
Още по темата

Пържолите се подреждат в тава. Между тях се слагат нарязаният лук и ябълки. Карамфилът се поставя между ябълките. Посолява се добре със солта, пипера и другите...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп