Леща с пушени ребърца

Леща с пушени ребърца Лакомник

Интересна идея за апетитен и икономичен обяд

Леща с пушени ребърца
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2 ч.ч. леща

300 г пушени ребра

1-2 стръка праз

3-4 с.л. олио

1 с.л. брашно

1 домат

сол

чубрица

1 к.л червен пипер

дафинов лист

 

Начин на приготвянe

Лещата се измива и се слага да се вари. Когато заври, се слагат ребрата и щом са готови, се изваждат и се обезкостяват. Месото се нарязва на парченца и се връща в супата. Отделно се прави запръжка, като се задушава нарязаният на ситно праз в мазнината, прибавят се брашното, червеният пипер, настърганият домат и се изсипва в супата. Готовата супа се подправя с чубрица.

Още по темата
Още по темата
Леща със сушени домати и босилек
Лещата се сварява заедно със ситно нарязаните лук, целина и чесън. При необходимост се добавя още вода. Щом лещата се свари, към нея се добавят маринованите сушени...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц