Свинско с кисело зеле

Свинско с кисело зеле Лакомник
Свинско с кисело зеле
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Ивелина Петкова, с. Нова Черна
Лакомник Необходими продукти

1 кисела зелка
1 кг гърди или по-мазно месо
150 мл олио или 2/3 ч.ч. свинска мас
7 – 8 черни пиперчета
1 глава лук
1 с.л. доматено пюре
1 с.л. червен пипер
3 скилидки чесън
1 дафинов лист
1 люта чушчица

Начин на приготвянe

Месото нарязваме на кубчета и запържваме в мазнина. Добавяме нарязания на ситно лук, доматено пюре и червен пипер, и малко вода. Задушаваме до омекване на лука. Зелето измиваме под течаща вода и нарязвам на ситно. Задушаваме в останалата мазнина, като разбъркваме от време на време. Когато поомекне слагаме черен пипер, дафинов лис, чесън и по желание – люта чушка.

В тава изсипваме месото, отгоре зелето и печем в загрята фурна, докато остане на мазнина.

Още по темата
Още по темата
Свинско с кисело зеле
Нарежете месото на едро и го запържете леко в загрята мазнина. Извадете свинското и в същата мазнина запържете ситно нарязания лук с червен пипер, черен пипер и сол....
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц