Пикантно свинско месо с кюфтета и зеле в гювеч



Приготвяне
3 часа
Порции

6

Начин на приготвянe
На дъното на гювеча сипах олио и наредих ред зеле. Върху него наредих едри парчета свинско месо, което предварително потопих в пикантната смес от олиото с посочените подправки. Върху месото наредих втори ред зеле, върху което разхвърлих шепа ориз, наръсих с червен и черен пипер (млян и на зърна), сложих и няколко парченца дафинов лист. Върху него наредих малките каймени кюфтенца и върху тях отново сложих зеле - последен ред. Поръсих отново с червен и черен пипер, налях 1 к.ч. бяло вино, 2 к.ч. вода и малко олио. Сложих гювеча във фурната и го пекох около 30 минути на 250 градуса, след което намалих на 150 и оставих гозбата да се пече още 1 час и 30 минути.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп