Свинско с бира

Свинско с бира Лакомник

Лесен и вкусен специалитет със свинско за гости

Свинско с бира
Време за приготвяне
Приготвяне
120 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг свински бут

3 големи глави кромид лук

4 парчета бекон

2 червени чушки

 ½ ч.ч. олио

1 бира

сол, черен пипер и дафинов лист

Начин на приготвянe

Нарязваме месото, кромида и бекона на едри парчета, а чушките – на кръгчета. В тенджера сипваме олиото и добавяме вече нарязаните продукти.Запържваме на среден огън, докато мeсото промени цвета си. Прибавяме дафиновия лист и сол и пипер на вкус. Отгоре заливаме с бирата. Задушаваме ястието и варим на тих огън, докато свинското омекне.Сервираме с ориз-пилаф, салата или пържени картофи.

Още по темата
Още по темата
Свинско с лимон и картофи
Нарязваме месото на средно големи парчета. В тенджера загряваме олиото и запържваме свинското около 4 мин., докато не промени цвета си. Прибавяме чесъна и...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц