Свинско с ананас

Свинско с ананас Лакомник
Свинско с ананас
Време за приготвяне
Приготвяне
60 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

400-500 г свинско месо

1 ананас

0,25 ч.ч. мед

3 с.л. соев сос

2 с.л. настърган джинджифил

2 с.л. масло

6 цвята анасон

кората и сока от 1 лайм

1 кочан китайско зеле

сол на вкус

Начин на приготвянe

Смесете в купа джинджифила, меда, соевия сос, сока от лайм с кората, маслото, анасона и разбъркайте добре. Залейте месото с получената смес, така че да бъде добре покрито. Покрийте месото с кърпа и оставете в хладилник за няколко часа. След това запържете месото от всички страни. Почистете ананаса и го нарежете на кубчета. Поставете месото и ананаса във форма за печене за 20 минути в предварително загрята фурна до 200 градуса. Когато е готово месото го завийте във фолио за няколко минути. Поставете запечения ананас в порционни чинии и нарежете месото на порции. Залейте с получения при печене сос и сервирайте със салата от китайско зеле.

Още по темата
Още по темата
Пълнено свинско с ябълки
Загрейте фурната на 220 градуса. Месото нарежете на широка лента и в средата сложете ябълки и салвия. Навийте на руло. Намажете рулото със сол и пипер добре. Сложете...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц