Свинско в норвежки сос

Свинско в норвежки сос Лакомник
Свинско в норвежки сос
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1,5 свинско месо без кости

300 мл ябълкова ракия или сок

1 с.л. сол

1 с.л. суха мащерка

1 с.л. черен пипер

1 с.л. кориандър

4 с.л. олио

За соса:

2 ябълки

½ кофичка сметана

1 кубче месен бульон

400 мл ябълков сок

Начин на приготвянe

Намажете месото със сол и всички останали подправки. Поставете го в дълбок съд и го залейте с ракията и калвадоса, покрийте с капак и оставете да престои 8 часа в хладилник. След това изцедете маринатата в отделен съд и подсушете месото. Запържете го от всички страни в загрята мазнина за няколко минути и го запечете в загрята до 180 градуса фурна. След около 30 минути прибавете маринатата и върнете месото във фурната, като от врене на време го поливате.

За да приготвите соса нарежете на дълго ябълките и ги запържете в масло. Прибавете бульона и ябълковия сок. Разбъркайте добре и залейте готовото месото.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц