Свинско по еквадорски (стъпка по стъпка)

Свинско по еквадорски (стъпка по стъпка) Лакомник

Сочно и ароматно месо, което да поднесете и на гостите

Свинско по еквадорски (стъпка по стъпка)
Време за приготвяне
Приготвяне
60 минути
Порции
Порции
10
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 кг свинско месо

1 ч.л. кимион

10 скилидки чеснов лук (5 цели и 5 намачкани)

1 гл. лук, нарязана на едро

3 ч.ч. вода

1 ч.ч. портокалов сок

сол и черен пирер на вкус

Подходяща гарнитура:

руска салата, качамак на скара, печени картофи

Начин на приготвянe

Подправете месото, нарязано на хапки с намачкания чесън, кимиона, солта и черния пипер. Оставете го да престои колкото време имате в хладилника, но поне 30 минути.

В голям тиган или друг съд сложете месото, целия чесън, лука и водата. Варете на умерен огън, докато водата изкипи. Добавете портокаловия сок, засилете огъня да заври и отново го намалете. Месото ще започне да покафенява, затова бъркайте да не загори. Гответе докато всички парчета месо са равномерно изпечени. 

Още по темата
Още по темата
Свинско с ананас
Загрейте фурната на 180 градуса. Направете няколко разреза в месото на около 2 см. дълбочина. Съобразете разрезите с порции, на които ще нарежете месото след...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц