Ароматни и крехки месца с вкусна гарнитура
Месото се реже на малки пържолки. Слага се в тава. Полива се с шампанското. Оставя се за няколко часа да се маринова. След това се реди в гювеч. Полива се маринатата. Добявя се 1 ч.ч. вода. Поръсва се със салвия и се пече на умерена фурна. След около час и половина месото е готово.
Зеленуците се почистват, измиват и нарязват. Взема се тенджера. Слагат се подготвените зеленчуци. Налива се вода, два пръста под нивото на продуктите. Поръсва се сол. Добавят се скилидките чесън. Съдът се похлупва. Зеленчуците се варят на ниска степен на котлона, докато омекнат. После се отхлупва, за да се добави мазнина. Похлупва се и се оставя да къкри на изключен котлон. Копърът се наситнява. С него се поръсва задушеният боб. Поднася се свинска и телешка пържолка, полята със сос и гарнирана със задушени зеленчуци.