Свинско в лозов лист със спаначено пюре

Свинско в лозов лист със спаначено пюре Лакомник

Вкусна и интересна идея за обяд само за 30 минути

Свинско в лозов лист със спаначено пюре
Време за приготвяне
Приготвяне
30 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 г свинско месо, нарязано на ситно

20 лозови листа

1 глава лук

2 скилидки чесън, пасирани

1 с.л. олио

1 малка кофичка заквасена сметана

черен пипер на вкус

сол на вкус

300 г спанак, замразен

1 яйце

30 г масло

2 с.л. сирене, намачкано

Начин на приготвянe

Сварете яйцето за 10 минути. Оставете да се охлади и обелете. Намачкайте го заедно със спанака, който предварително сте размразили леко, отцедили и нарязали на ситно. Загрейте маслото в тиган на средно силен огън и добавете спанака с яйцето. Бъркайте 2-3 минути докато се разтопи маслото и сместа стане на пюре. Отстранете от огъня и поръсете със сиренето.

Загрейте фурната на 180 градуса.

Загрейте олиото на средно силен огън и добавете лука да се запържи за 2-3 минути до златисто. Добавете месото и бъркайте още 2-3 минути. Добавете чесъна, подправете със сол и черен пипер. Отстранете и оставете леко да се охлади. Добавете сметаната и разбъркайте. С така получената смес направете сармички с лозовите листа. Сложете в тавичка с 1 ч.ч. вода и запечете във фурната за 20 минути. Сервирайте лозовите сармички с месо с гарнитура от спаначено пюре.

Още по темата
Още по темата
Свинско с ананас
Загрейте фурната на 180 градуса. Направете няколко разреза в месото на около 2 см. дълбочина. Съобразете разрезите с порции, на които ще нарежете месото след...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц