
Вкусна и интересна идея за обяд само за 30 минути




Сварете яйцето за 10 минути. Оставете да се охлади и обелете. Намачкайте го заедно със спанака, който предварително сте размразили леко, отцедили и нарязали на ситно. Загрейте маслото в тиган на средно силен огън и добавете спанака с яйцето. Бъркайте 2-3 минути докато се разтопи маслото и сместа стане на пюре. Отстранете от огъня и поръсете със сиренето.
Загрейте фурната на 180 градуса.
Загрейте олиото на средно силен огън и добавете лука да се запържи за 2-3 минути до златисто. Добавете месото и бъркайте още 2-3 минути. Добавете чесъна, подправете със сол и черен пипер. Отстранете и оставете леко да се охлади. Добавете сметаната и разбъркайте. С така получената смес направете сармички с лозовите листа. Сложете в тавичка с 1 ч.ч. вода и запечете във фурната за 20 минути. Сервирайте лозовите сармички с месо с гарнитура от спаначено пюре.

