Актьорът Георги Мамалев обича да си угажда на трапезата. Той рядко сяда на маса без месо. Мамалев признава, че е имал сравнително малко кулинарни провали. Обикновено се справя добре и с основните ястия, и с десертите за изненада на съпругата си.
Необходими продукти:
2 свински пържоли брашно
1 ч.ч. бяло вино
10 мл сметана
10 печурки
1 глава лук
4 скилидки чесън
сол
2 с.л. олио
2 с.л. червен пипер
Начин на приготвяне:
Месото се овалва в брашно. Изпържва се от двете страни в сгорещено олио до побеляване. Прибавят се нарязаните гъби и лук и съдът се захлупва. Щом поомекнат зеленчуците, се налива виното и задушаването продължава до омекването на месото. Прибавят се сметаната и червеният пипер. Готви се още 5 минути. Поднася се с картофено пюре.