Свински език с гъби

Свински език с гъби Лакомник
Свински език с гъби
Време за приготвяне
Приготвяне
60 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2 свински език

4-5 глави лук

300 г гъби

сол

черен пипер

1 дафинов лист

3-4 зърна бахар

5-6 зърна черен пипер

5-6 с.л. олио или зехтин

Начин на приготвянe

Свинските езици се слагат в тенджера с вода. Добавят се дафинов лист, зърна бахар и черен пипер и се слага на котлона да заври. Когато заври, бульонът се отпенва с помощта на решетъчна лъжица и езиците се варят до готовност. Ако се сложат в тенджера под налягане, се варят 30 минути, след като започне парата да излиза от вентила. Когато се сварят, езиците се изваждат и веднага се охлаждат със студена вода, по този начин се белят по-лесно. Лукът и гъбите се нарязват на едро. В мазнина се запържва първо нарязаният лук, а после се добавят гъбите. Налива се малко от бульона от варенето на езиците. Когато гъбите омекнат, се добавят обелените и нарязани на филии езици. Подправя се на вкус със сол и черен пипер и се оставя на тих огън за около 10-15 минути.

Още по темата
Още по темата
Свински ребра в мед и горчица
Нарежете ребрата. Настържете на ситно джинджифила, прибавете горчицата, сол, черен пипер и разбъркайте със сока от настъргания джинджифил. Намажете ребрата и ги...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц