




Свинските езици се слагат в тенджера с вода. Добавят се дафинов лист, зърна бахар и черен пипер и се слага на котлона да заври. Когато заври, бульонът се отпенва с помощта на решетъчна лъжица и езиците се варят до готовност. Ако се сложат в тенджера под налягане, се варят 30 минути, след като започне парата да излиза от вентила. Когато се сварят, езиците се изваждат и веднага се охлаждат със студена вода, по този начин се белят по-лесно. Лукът и гъбите се нарязват на едро. В мазнина се запържва първо нарязаният лук, а после се добавят гъбите. Налива се малко от бульона от варенето на езиците. Когато гъбите омекнат, се добавят обелените и нарязани на филии езици. Подправя се на вкус със сол и черен пипер и се оставя на тих огън за около 10-15 минути.

