Желиран телешки джолан със свински крачета

Желиран телешки джолан със свински крачета Лакомник
Желиран телешки джолан със свински крачета
Време за приготвяне
Приготвяне
90 минути
Порции
Порции
5
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 кг свински крачета

300 г телешки джолан

1 гл. лук

5 моркова

3 бр. дафинов лист

3 зърна черен пипер

3 връзки керевиз

2 скилидки чесън

вода

сол

връзка магданоз, нарязана

50-70 мл оцет

Начин на приготвянe

Разрежете свинските крачета на части. Сварете ги заедно с месото, зеленчуците, дафиновия лист, пипера, керевиза, чесъна за 2 часа на бавен огън. Оберете образувалата се от месото нечиста пяна. Посолете със сол и магданоз, добавете оцета. Прецедете супата. Махнете крачетата, както и морковите, лука и подправките. Нарежете месото и морковите на парчета. Сложете филийките от моркови на дъното на тавичка и върху него сложете месото. Сложете магданоза и полейте с бульона. Изстудете за повече от 4 часа. Отстранете образуваната мазнина. Сервирайте с резени лимон и магданоз.

 

* Ястието се нарича „Холодец” и е традиционно за руската трапеза, когато се канят гости.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц