Свински бут с чесън и мащерка

Свински бут с чесън и мащерка Лакомник

Апетитно ястие, от което всички ще си оближат пръстите

Свински бут с чесън и мащерка
Време за приготвяне
Приготвяне
120 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

свински бут

4-5 скилидки чесън

2 глави чесън

1 връзка мащерка

750 мл сухо бяло вино

60 г масло

черен пипер

сол

 

Начин на приготвянe

Загрява се фурната до 250 С. Смесва се половината масло със солта, чернен пипер, пресования чесън и се разбърква сместа. С тази смес се натрива свинскич бут и се поставя в тава. Около него се нареждат нарязаните на две глави чесън и се пече около 20 минути. Изважда се тавата, поръсва се върху бутчето и около него с мащерка, слага се виното, предварително загрято до кипване. Плътно се закрива тавата с фолио и се пече още час. Изважда се и се поставя се тавата на котлона, загрява се соса от печенето, добавя се останалото масло и изпечения и смачкан чесън. Оставя се да поври докато се посгъсти, около 10 минути. Подправя се на вкус със сол и черен пипер и се поднася соса с бутчето и салата.

Още по темата
Още по темата
Свински бут в сос от зеленчуци
Настъргваме кромида, чесъна и доматите. Нарязваме на тънки парчета морковите, тиквичките, и кервиза. В по-голяма тенджера сипваме олиото, слагаме кромида и чесъна, а...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц