Сардели с бял сос

Сардели с бял сос Лакомник

Хрупкави рибки с невероятен аромат и неустоим вкус

Сардели с бял сос
Време за приготвяне
Приготвяне
30 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

800 г сардели

1 ч.ч. бяло вино

3 глави пресен кромид лук

1 кубче рибен или зеленчуков бульон

5 с.л. маргарин

1/2 ч.ч. олио

1 с.л. брашно

2 скилидки чесън

сол и черен пипер

Начин на приготвянe

Изчистваме и нарязваме кромида на тънко. В тиган слагаме маргарина и оставяме на среден огън. Добавяме лука и държим, докато се задуши. В друг тиган сипваме олиото и затопляме на среден огън. Слагаме предварително изчистените и поръсени с брашно сардели. Доливаме виното и прибавяме разбитото с малко вода брашно и задушения кромид лук. Добавяме нарязания чесън, сол и черен пипер на вкус и бульона. Оставяме да се вари на тих огън, докато се сгъсти. Разделяме салцата на порции и отгоре слагаме готовите сардели. 

Още по темата
Още по темата
Сардели на скара
Изчистваме лука и магданоза и ги нарязваме. Изчистваме сарделите от вътрешността им, след което ги измиваме и подсушаваме. В подходящ съд сипваме виното, добавяме...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц