Сардели с бял сос

Хрупкави рибки с невероятен аромат и неустоим вкус


Приготвяне
30 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Изчистваме и нарязваме кромида на тънко. В тиган слагаме маргарина и оставяме на среден огън. Добавяме лука и държим, докато се задуши. В друг тиган сипваме олиото и затопляме на среден огън. Слагаме предварително изчистените и поръсени с брашно сардели. Доливаме виното и прибавяме разбитото с малко вода брашно и задушения кромид лук. Добавяме нарязания чесън, сол и черен пипер на вкус и бульона. Оставяме да се вари на тих огън, докато се сгъсти. Разделяме салцата на порции и отгоре слагаме готовите сардели.
Още по темата

Изчистваме лука и магданоза и ги нарязваме. Изчистваме сарделите от вътрешността им, след което ги измиваме и подсушаваме. В подходящ съд сипваме виното, добавяме...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп