Сардели с бял сос
Хрупкави рибки с невероятен аромат и неустоим вкус
Приготвяне
30 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Изчистваме и нарязваме кромида на тънко. В тиган слагаме маргарина и оставяме на среден огън. Добавяме лука и държим, докато се задуши. В друг тиган сипваме олиото и затопляме на среден огън. Слагаме предварително изчистените и поръсени с брашно сардели. Доливаме виното и прибавяме разбитото с малко вода брашно и задушения кромид лук. Добавяме нарязания чесън, сол и черен пипер на вкус и бульона. Оставяме да се вари на тих огън, докато се сгъсти. Разделяме салцата на порции и отгоре слагаме готовите сардели.
Още по темата
Изчистваме лука и магданоза и ги нарязваме. Изчистваме сарделите от вътрешността им, след което ги измиваме и подсушаваме. В подходящ съд сипваме виното, добавяме...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп