Сардели на скара
Идеална рецепта за риба през лятото
Приготвяне
30 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Изчистваме лука и магданоза и ги нарязваме. Изчистваме сарделите от вътрешността им, след което ги измиваме и подсушаваме. В подходящ съд сипваме виното, добавяме кромида, магданоза, сарделите и поръсваме с тамарито, дафиновия лист и сол на вкус. Прибираме маринатата за 60 мин в хладилник. Изваждаме сарделите от маринатата и ги оставяме да се пекат 5 мин на скара. Готовото ястие гарнираме със салата по избор.
Още по темата
Поръсваме филето от риба със сол и черен пипер на вкус. Завиваме всяко парче риба с резен бекон и ги набождаме на дървени шишчета. Загряваме скара и подреждаме на...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп