Салата с нахут

Салата с нахут Лакомник

Вкусно, здравословно и лесно предложение

Салата с нахут
Време за приготвяне
Приготвяне
60 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 ч.ч. грах

1 ч.ч. нахут

1 глава лилав лук

2 домата

1 краставица

няколко листа див джоджен

1 ч.л. сол

1 с.л. зехтин

1 с.л. оцет балсамико

Начин на приготвянe

Нахутът се накисва от предната вечер във вода. На следващия ден бобовото растение се прехвърля в тенджера. Наливат се две чаени чаши вода. Съдът се похлупва. Вари се на кротък огън, един час. Грахът се премива. Вари се в подсолена вода и на слаб огън. Щом омекнат зрънцата, е готов. Бобовите зеленчуци се смесват в обща купа. Краставицата и доматите се измиват и обелват. Режат се на дребно. Прибавят се към купата с варените продукти. Солта, зехтинът и оцетът се разбиват, така че да се получи дресинг. Джодженът се надребнява. Салатата се полива с балсамовата марината. Добавя се зелената подправка. Предястието се обърква. Поднася се студено.

Още по темата
Още по темата
Ориенталска разядка с нахут
Нахутът се слага в тенджера. Налива се вода и се поръсва щипка сода. Съдът се похлупва. Нахутът се оставя да кисне едно денонощие. На следващия ден се отцежда от...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц