Салата с нахут

Вкусно, здравословно и лесно предложение


Приготвяне
60 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Нахутът се накисва от предната вечер във вода. На следващия ден бобовото растение се прехвърля в тенджера. Наливат се две чаени чаши вода. Съдът се похлупва. Вари се на кротък огън, един час. Грахът се премива. Вари се в подсолена вода и на слаб огън. Щом омекнат зрънцата, е готов. Бобовите зеленчуци се смесват в обща купа. Краставицата и доматите се измиват и обелват. Режат се на дребно. Прибавят се към купата с варените продукти. Солта, зехтинът и оцетът се разбиват, така че да се получи дресинг. Джодженът се надребнява. Салатата се полива с балсамовата марината. Добавя се зелената подправка. Предястието се обърква. Поднася се студено.
Още по темата

Нахутът се слага в тенджера. Налива се вода и се поръсва щипка сода. Съдът се похлупва. Нахутът се оставя да кисне едно денонощие. На следващия ден се отцежда от...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп