Ориенталска разядка с нахут

Вкусно, апетитно, здравословно и лесно предложение


Приготвяне
60 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Нахутът се слага в тенджера. Налива се вода и се поръсва щипка сода. Съдът се похлупва. Нахутът се оставя да кисне едно денонощие. На следващия ден се отцежда от водата. Налива се нова. Количеството й е два пръста над нивото на зърната. Тенджерата се похлупва. Нахутът се вари на кротък огън, час, час и половина. След готовност, се отцежда водата. Сварените зърна се слагат в блендер. Добавят се ядките, таханът, лимоновият сок, скилидките чесън и щипката сол. Съставките се разбиват в блендера. Слага се в купа. Поднася се с тостерни филийки хляб.
Още по темата

Идеално допълнение за ястия от месо или към топлата питка
http://www.youtube.com/watch?v=9y7fX7WSr8g
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп